Honnan jönnek a fűszerek és mire használjuk őket?

Fűszerek

Utolsó kommentek:

Kismet Hardy 2014.11.27. 10:06:16

@élhetetlen: Óóó, maradj csak, és mondd el :) Mindig tanul az ember.. avagy jó pap...
És bocs, hogy csak most....
Köszönlek :)

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Az EREDETI 2014.11.17. 21:33:24

@Hakkni: tudtam, hogy van ilyen csak ezeket nem kitalaljak hanem kikiserletezik, de ez mindegy. Nem ment at a poen.

A masik dolog, hogy egyesek ketelkednek az ilyen gmo novenyekben. Pl van olyan kifejlesztett buza aminek csaknem ketszer annyi kromoszomaja van mint az osi eredeti fajtanak es kerdeses az emberi fogyasztasa. Crohn betegseg liszterzekenyseg, gluten intolerancia, szivargo bel szindroma a megannyi autoimmun betegseggel stb. Az orvostudomany barmilyen fejlett egyes dolgokat csak epp kezdenek kapizsgalni.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Hakkni 2014.11.17. 18:42:43

@Az EREDETI:
www.wikiwand.com/en/Norman_Borlaug

Alacsonyabb búzafajtát hozott létre, erősebb szárral. Segített mérsékelni az éhínséget a fejlődő országokban, azáltal, hogy növénye ellenállóbb volt, mint az addigi fajták, amiket az esőzések és az erős szél megtizedelt.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Az EREDETI 2014.11.17. 18:07:44

Regota gondolkodom azon, hogy hogyan talalhatnek ki egy alacsonyabb buzafajtat.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Phteven 2014.11.17. 17:21:31

Vegeta? lol... Értelmes ember ilyet nem tesz ételbe. Egyszerűen undorító az íze. Ha valaki szereti, hogy mindenben dominál az íze, az használja nyugodtan.

Először viccnek gondoltam a cikket, de már nekem is gyanús, hogy egy ordas nagy reklámmal van dolgunk. Erősíti a gyanúmat a nagy Podravka logo.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

randomuser1 2014.11.17. 16:19:37

@Stefi Schneider: eszméletlenül kártékony cucc, a legrosszabb, h egy csomó ártatlannak és természetes tűnő tápláléknak is része, pl, paradicsom, hús, tej, kukorica!

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Stefi Schneider 2014.11.17. 16:15:01

Azt hittem valamivel tromfolni fogod az izfokozo miatt fanyalgokat, de csak egy beszolasra futotta minden konkret erv nelkul. Pedig te magad irod le mennyire gaz ez a cucc (a natrium glutamat).

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

élhetetlen 2014.11.17. 16:09:24

@Kismet Hardy:
Igy jártál, beléd botlottam, mostmár viselj el. Elmondom a másik dolgot, amit, ahol csak el lehet mondani, elmondok. Lehet, hogy ez is érint. A teljes kiőrlésű gabona. Ezt most kötelezővé teszik az iskolákban, persze nem a biot, mert az drága. Viszont a permetezett gabonatáblákon, ha marad vegyszer, az bizony a gabona héjában raktározódik, és azt még megmosni sem lehet fogyasztás előtt, beleőrlik. Aztán esetleg tíz, tizenöt év múlva megállapítják, hogy a gabonára allergiás egy csomó ember, mert amit leírtam, eszükbe sem fog jutni, ahogyan most sem, mikor meghozták a döntést. Bocs, mostmár békén hagylak.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

élhetetlen 2014.11.17. 15:56:59

@Kismet Hardy: Na, túl sokat beszéltem, és lehet, hogy elsikkadt a lényeg. A „lököm a „kényszerképzetemet” lényege annyi, hogy a kősó tisztább tengerből kerül elő, mint a mostani tengeri só. Ez az, ami a saját véleményem, ilyen cikket nem találsz.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

élhetetlen 2014.11.17. 15:49:04

@Szelid sunmalac: Légy szíves, próbáld ki először csak májjal, vagy májjal, és egy kis tarjával, combbal, hogy ne okozzon csalódást a recept. A szív masszívabb, mint a marhalábszár, annak nem hiszem, hogy elég két óra. (egyébként soha nem főztem szívet, nem is fogok, tehát ez csak feltételezés).

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

randomuser1 2014.11.17. 15:45:48

@Szelid sunmalac: nekem a vegeta a régi szockó üzemi kaja, családi ebédek(vegetás vízben főzött karfiol) emléke, nem tehetek róla, a leveskocka mehet, pedig az is valami hasonló elven műxik, csak a részletek mások :)

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

élhetetlen 2014.11.17. 15:42:16

@Kismet Hardy: Félre ne érts, nem vagyok szakértő, csak két éve kitört rajtam, hogy utánanézek, mi, micsoda. Pro és contra elolvastam minden interneten elérhető cikket, tanulmányt, ezt szűrtem le. Az, hogy a kősó sósabb, mint a tengeri, nem tudom megítélni. Amit tudok, hogy a kősó is, a tengeri is, „gyártótól” függően erősebb, gyengébb, szerintem még az ua. bányából, tengerből előkerülő sók sóssága is nagyon különbözik. Egyetlen lehetőségünk maradt, először keveset, mert utánasózni lehet.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

mildi 2014.11.17. 15:40:38

@Pierr Kardán: ???
édesapa, te elolvastad ugyan, amit írtam, de láthatóan nem értetted.
de azért megpróbálsz vicceskedve csúfolódni
hát, nem sikerült a legjobban.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Szelid sunmalac 2014.11.17. 15:40:25

@élhetetlen: Oke! Kiprobalom! Koszi! Persze tudo nelkul...azt nem szivlelem. Inkabb teszek bele szivet.
@Emmanuel Goldstein: Ja! Hogy azert! :)

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

élhetetlen 2014.11.17. 15:28:00

@Szelid sunmalac: A kínai kelt nem így gondoltam, csak már otthon, hogy ne főzd bele, ha keserű :). Nos, ez a leves felénk egy disznótorkor készülő leves volt, mivel az alkatrészek viszonylag hamar előkerültek.
Azonos mennyiségű sertéshús, tüdő és máj került egy fazékba, kb négy centi hosszú csíkokra vágva, só. Fő egy órát, közben időnként lehabozzuk. Hozzáadunk sok (mennyiségre kb ugyanannyi) fehér és sárgarépát, 4 cm hosszú, fél cm átmérőjű oszlopokra vágva, (esküszöm, hogy karikára vágott zöldséggel nem jó!), és pár szem egészborsot. További 3/4 óra után pár szem krumpli, ugyanúgy oszlopokra vágva, ha a krumpli is puha, egy világos, vékony rántás pirospaprikával, kifőzzük a rántást és kész. Nincs HAGYMA, FOKHAGYMA.
Ez volt az alaprecept, ezt fejlesztettem vissza. A nyers tüdőhöz nem szívesen nyúlok, a főtt húst meg nem szeretem igazán, maradt a máj, és attól kezdve minden ugyanúgy. így is tökéletes az íz. Ekkor is kell a két óra főzés, ugyanis a máj öt perc alatt megsül, de főve, hogy pici golyókká essen szét a szájban, kell a két óra. A májtól nem keserű, hanem picit savanykás lesz, megéri megkóstolni.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Kismet Hardy 2014.11.17. 15:14:26

@élhetetlen: Köszi a tanácsot. Mondom, lehet,hogy kényszerképzet, csak nekem a tengeri só sótlanabb,mint a többi. Gondolom, ezért is ragadtam be ebbe a történetbe.
Gondolom, az átállás másra is csak fokozatosan fog menni.
Még egyszer köszi a felvilágosítást.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Szelid sunmalac 2014.11.17. 15:13:56

@Emmanuel Goldstein: Miert tenne valaki onkent natriumglutamatot a foztjebe? Valoban, a kinaiknal nagy szokas, de itt Euorpaban pl. sok helyen kulon kiirjak, hogy nem hasznalnak. Nem is kell.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

Kismet Hardy 2014.11.17. 15:12:16

@Szelid sunmalac: Bármelyik gyümölcslevest is főzöm, enyhén cukrozom és én a saját adagomat sózom.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.11.17. 15:10:22

a vegeta igénytelen sókoncentrátum, egyenízzel.

Bejegyzés: Bocsássunk meg a Vegetának!
süti beállítások módosítása